Mark Curvers | Open VLD Lanaken | Lijstduwer
Gewezen 1ste Schepen Lanaken & Zaakvoerder De Brouwerij
Gewezen Kabinetsmedewerker Vlaams Parlement
Stationsstraat 123 te 3620 Lanaken | Tel 089-258 587
E-mail | Website | Facebook | Twitter | Google+ | YouTube

dinsdag 5 juni 2012

Weinig interesse voor geluidsmetingen feesttent

28/02/2001 - HBVL | Tot nog toe zijn nog maar zes Lanakenaren ingegaan om het voorstel van het gemeentebestuur om het geluidsniveau te meten in en om de feesttent op het Kerkplein. Die tent is er speciaal voor de drie carnavalsdagen rechtgezet.

Zo'n 200 inwoners van het Kerkplein, de Stationsstraat en de Koning Albertlaan hebben een brief gekregen van het gemeentebestuur. Dat stelde hen voor om tussen 22 uur en 3 uur 's nachts (op het sluitingsuur) een gespecialiseerd milieuteam langs te sturen om het geluid te meten dat de feesttent op het Kerkplein tijdens de drie carnavalsdagen zou produceren. Zes kandidaten hebben zich hiervoor gemeld. De metingen hebben intussen plaatsgevonden. Over de waarden kon schepen van leefmilieu Vera Jans dinsdag nog geen duidelijk beeld ophangen. «Er is al op zes verschillende plaatsen en tijdstippen gemeten en ook in de nacht van dinsdag op woensdag wordt nog gemeten. Met de resultaten zullen we zorgvuldig omgaan. Voor de interpretatie ervan zullen we eerst nog het advies van deskundige instanties inwinnen. Om te kunnen vergelijken, worden ook in de week na carnaval metingen uitgevoerd.»

Met de bevindingen zal het schepencollege criteria vaststellen om in de toekomst te hanteren bij het toekennen van vergunningen.

Sinds de geluidsmetingen begin deze maand aangekondigd werden, zijn ze de talk of the town. Bij heel wat carnavalisten zijn ze in het verkeerde keelgat geschoten. Al ontkent de burgemeester dat in alle toonaarden, de carnavalliefhebbers zien er vooral een manoeuvre van Vangronsveld in om via die metingen een instrument in handen te hebben om die feesttent weg te krijgen. De burgemeester woont namelijk op dat Kerkplein, op tien meter van de tent. En de plaatsing van de tent wordt dan weer gesteund door kastelein Mark Curvers, die vlakbij een café exploiteert. Tussen die twee heren is n.a.v. die tent tijdens de verkiezingscampagne van 8 oktober vorig jaar een spanningsveld ontstaan, waarmee ze de media haalden tot en met een VRT-TV-uitzending. Curvers kandideerde destijds voor de eerste maal en werd prompt met 1.366 naamstemmen tot VLD-raadslid gekozen.

Ondertussen heeft VLD-raadslid Marino Keulen opgeroepen om het massale volksfeest van carnaval buiten alle partijpolitieke gewoel te houden, zodat het in de toekomst niet in het gedrang zou komen.

Meest recente publicaties van onze mensen